Rengjort Alnängsbad redo att ta emot badsugna örebroare

Under vintern och våren har Alnängsbadet tömts på vatten, gammal bottensand har grävts bort och en ny pump har installerats för påfyllnad av vatten. Badet är nu redo att ta emot badsugna örebroare.

Det tar tid att fylla ett så stort bad men i slutet av förra veckan nådde äntligen vattennivån kanten på badbryggan. Medarbetare från Kultur- och fritidsförvaltningen passade direkt på att provbada i Alnängsbadet.

– Det är varmt och skönt i vattnet och sandbotten känns väldigt fräsch och fin att gå på, säger Hanna Richter, planerare på enheten friluftsliv.G

De vattenprover som har tagits i badet under vecka 24 och 25 har visat tjänligt vatten utan anmärkning. Fler prover kommer att tas under sommaren och resultaten för badvattenproverna från samtliga kommunala badplatser finns på orebro.se. Badvattnet är grundvatten som kommer från en brunn på området.

– Nu hoppas vi på en solig badsommar och att fler upptäcker vilken mysig plats Alnängsbadet är att vistas på, säger Tim Svensson, fritidskonsulent på enheten friluftsliv.

Vid Alnängsbadet finns både badbrygga med stege, tillgänglighetsramp, toaletter, utomhusdusch och omklädningsrum. På området finns också beachvolleybollplaner och stora fina gräsytor för sol och lek.

källa: Örebro kommun