Örebro Roller Derby får pengar från Rangers Henrik Lundqvist

I vintras presenterade Kindred Group stolt Henrik Lundqvist som ny ambassadör för Unibet. Ambassadörskapet lanserades via det gemensamma initiativet 30/30-fonden, vars syfte är att ge tillbaka till idrottsrörelsen och hjälpa föreningar över hela Sverige. Nu har juryn, med Henrik Lundqvist i spetsen, beslutat om vilka 30 föreningar som kommer få ta del av årets omgång av 30/30-fonden.

30/30-fonden är ett samarbete mellan Henrik Lundqvist och Unibet som syftar till att ge tillbaka till idrottsrörelsen, som haft en enorm betydelse för Henrik Lundqvist själv, och miljontals andra. Initiativet går ut på att uppmärksamma och belöna föreningar över hela Sverige, oavsett idrott, som verkar för sunda värderingar och som skapar både trygghet och glädje. Nu har Henrik och Unibet valt ut 30 föreningar bland tusentals sökande.

Bland dessa återfinns Örebro Roller Derby med motiveringen:

”En förening som verkar i en liten, men ack så spännande sport; Roller Derby, en kontaktsport på rullskridskor. Örebro Roller Derby ger många individer ett tryggt sammanhang, fysisk aktivitet och fina möjligheter till personlig utveckling. Klubben är dessutom oerhört aktiv i olika samhällsaktiviteter, så som Prideparaden, loppmarknader och prova på-tillfällen. Vi skulle gärna testa sporten!”

– För mig och många andra är idrotten väldigt viktig. Den har alltid funnits där, den har format mig och den har lärt mig vikten av respekt och gemenskap. Därför känns det oerhört bra att kunna vara med och ge tillbaka till föreningar som behöver stöd. De 30 utvalda föreningarna har alla sin egen unika berättelse, men gemensamt är att de står för sunda värderingar, fair play, jämställdhet och att de förstår idrottens betydelse, säger Henrik Lundqvist, ambassadör för Unibet.