Nu skapas en ny HBTQ-festival – Nerike Pride den 24 augusti

Nu skapas en ny HBTQ-festival i Örebro med namnet Nerike Pride. -RFSL Örebro arbetar idag med ett mycket större upptagningsområde än dit kommungränsen sträcker sig. Det gör att namnbytet känns naturligt och behövligt. Vi har ett nytt fokus och kommer bygga festivalen från grunden för att skapa en organisk uppbyggnad. Det ska bli en festival för hela Närke för att även inkludera de delar som fortfarande är utan en stark HBTQ-rörelse, säger Tindra Svanberg, ordförande RFSL Örebro

-I andra län är Pride mer utbrett än i Örebro och vi vill inspirera fler orter i länet till att engagera sig. I Örebro län finns redan Lakeside Pride i Askersund och vi hoppas att vi kan komplettera varandra för att vara ett bredare stöd för HBTQ-personer i hela Örebro län.

-Örebro Rättighetscenter har ett stort upptagningsområde precis som RFSL Örebro och är också glada över vårt beslut om namnbyte. Diskriminering av HBTQ-personer är något som sker dagligen men det finns ett stort mörkertal. Vill vi nå ut till personer som inte känner sig sedda är det viktigt att vi som rörelse tar ansvar och ökar synliggörandet, säger Petra Elb, verksamhetsansvarig Örebro Rättighetscenter

Nerike Pride firas den 24:e augusti.

,