Cyklar för att hjälpa cancersjuka barn

På söndag den 28 juli startar Sveriges viktigaste cykellopp, Ride of Hope. Under en vecka cyklar över 200 cyklister mellan Lund och Stockholm för att samla in pengar till kampen mot barncancer. Målet är att samla in 1,5 miljoner kronor. Den 1 augusti kommer cyklisterna till Örebro.
För tolfte året i rad går Barncancerfondens event Ride of Hope av stapeln. Under åtta dagar cyklar deltagarna 120 mil från starten i Lund till målet i Stockholm. Hela 85 personer har anmält sig att cykla hela sträckan och 150 personer ska cykla delar av loppet. Ännu fler cyklister förväntas även ansluta sig på plats. 
– Det är fantastiskt att så många väljer att engagera sig i Ride of Hope. Alla cyklister, funktionärer och de personer som skänker en gåva längs med vägen gör att kampen mot barncancer kan fortsätta, säger Jannica Eriksson, chef för idrottsevent på Barncancerfonden.