Nerike Pride avslutas med filmen Pride

Som avslutning av Nerike Pride bjuder RFSL Örebro, Örebro Rättighetscenter och ABF Örebro län in till gratis visning av filmen Pride på Bio Roxy i Örebro.

Den 24 augusti klockan 17.00 öppnas dörrarna till Bio Roxy för mingel och efterföljande filmvisning av Filmen Pride. Filmvisningen är avslutningen på den dag som föreningarna har arrangerat fylld med kunskapshöjande föreläsningar och aktiviteter vid ABF på Fredsgatan 18.

”Vi vill skapa möjligheter att mötas för att diskutera dagen och kraftsamla inför det fortsatta arbete som krävs för att trygga HBTQ-personers rättigheter i Örebro. Därför inleder vi kvällen med mingel för att sedan avsluta dagen i positiv anda med filmen Pride” säger Petra Elb, verksamhetsansvarig Örebro Rättighetscenter

Alla aktiviteter under dagen är kostnadsfria och kommunen har möjliggjort att även filmvisningen kan vara det.

”Filmvisningen är kostnadsfri tack vare stöd från Bio Roxy. I planeringen av Nerike Pride har det varit tydligt att samhället vill ställa upp och hjälpas åt för att Pride ska bli av, vilket har varit väldigt fint! Det visas också i det faktum att kommunen har ställt upp och möjliggjort att filmvisningen kan vara gratis. Det är vi väldigt tacksamma för!” säger Tindra Svanberg, ordförande RFSL Örebro.

Den flerfaldigt prisbelönta och hyllande filmen Pride är verklighetsbaserad och handlar om hur ett gäng gay-aktivister i London går samman för att samla in pengar till gruvarbetarna som påverkas av att gruvstrejken i Storbritannien drar ut på tiden. Det är en riktig feelgoodfilm som på ett lättsamt sätt belyser de kamper som grupperna för men också krockar som uppstår när de möts.