Då är det boulefestival – “mix mellan människor, mat, musik och boule”

Den franska boulefestivalen La Majonnaise kommer för första gången till Örebro och Boulebar Slottsgatan 9-11 augusti. En festival för både åskådare, nybörjare och bouleproffs.

La Majonnaise är en fransk folkfest och boulefestival dit alla är välkomna oavsett om en är deltagare eller åskådare. La Majonnaise startades 1995 och är Sveriges största öppna bouletävling. För första gången ger sig festivalen ut på turné och besöker Boulebar i Göteborg, Malmö och Örebro innan den avslutande finalen i Rålambshovsparken i Stockholm.

– Det som utmärker La Majonnaise är mixen mellan människor, mat, musik och boule. Slottsgatans innergård är den perfekta platsen för en festival med sin intima men samtidigt öppna känsla. Det är ett fantastiskt ställe att bara komma och hänga på, men jag uppmanar verkligen alla att testa att vara med och tävla. Det är enkelt att komma igång och våra bouleguider är redo med sina bästa tips. Nybörjartur utlovas till alla, säger projektledare Sigrid Bersmann.

Festivalen har fått sin inspiration av den legendariska tävlingen La Marseillaise, i boulens hemstad Marseille, som årligen har över 10 000 deltagare. Svenska La Majonnaise arrangeras av Boulebar och brukar ha drygt 1 000 spelare i Stockholm och hoppas på minst lika många i Örebro.

Under La Majonnaise får amatörer möjlighet att möta världseliten från bland annat Sverige, Belgien och Frankrike. Tävlingarna pågår från fredag till söndag 9-11 augusti på Boulebar Slottsgatan i Örebro.

,