Dansare och koreograf från New York gästar showskolan Entré

Under sommarlovets sista dagar genomför Showdansskolan Entré en intensiv kurs i showdans och lyrisk jazz med fokus på teknik och koreografi. Kursens leds av Emma Andersson, erfaren dansare och danslärare på Showdansskolan Entré. Under kursens sista dag gästas de av Emily Bufferd, dansare och koreograf från New York.

I början av sommaren erbjuder showdansskolan sedan många år dansläger för de yngre förmågorna, i år kommer det även genomföras en kurs för de äldre ungdomarna. Dansintensiven riktar sig till de mer avancerade dansarna som vill slipa på teknik och koreografi. För att addera en extra krydda och verkligen kunna erbjuda något speciellt har Entré bjudit in en gästlärare från New York, Emily Bufferd.

Maud Johanssson, som är verksamhetsansvarig säger att:

– Det är extra roligt att kunna erbjuda något för dem som är över 14 år, eftersom aktiviteter för dem är lite begränsade under sommarlovet. Genom att ta hit en extern gästlärare kan vi få nya perspektiv och utöka vår kompetens inom dansen. Både Emily och Emma vassa koreografer och skickliga dansare. Det kommer bli kul och lärorikt.

källa: Showskolan Entré