Länsteatern bjuder in till öppet hus – auktion på scenkläder

Stora avslöjanden, öppna repetitioner och auktion av teaterkostymer och rekvisita på programmet när Örebro länsteater bjuder in till Öppet hus lördagen den 17 augusti.

Örebro länsteater avslöjar det kommande spelårets premiärer live och utomhus på Teaterplan med husband, intervjuer av namnkunniga dramatiker, regissörer och skådespelare och smakprov för alla att ta del av. Det är den konstnärliga ledarens Rikard Lekanders första egna programläggning för teatern och temat är transformationer.

Teatern har också rensat i förråden och kommer hålla en auktion av teaterkostymer och rekvisita, även den ute på Teaterplan. Dräkter och saker från teaterns värld kommer att gå under klubban. Teaterns maskörer finns på plats för ansiktsmålning för de minsta och inne på teatern kan man besöka öppna repetitioner av de första premiärerna.

Dagen avslutas med ”Konstnärligt talat”, ett samtal mellan Rikard Lekander och Jakob Eklund, Agneta Ehrensvärd och Kristina Lugn – gäster som alla har något med kommande säsong att göra. ”Konstnärligt talat” är en ny samtalsserie som Rikard Lekander leder och som kommer äga rum en gång i månaden under hösten och våren.

Öppet hus äger rum lördagen den 17:e augusti och startar på Teaterplan klockan 15.30 med säsongspresentation. Biljetterna till föreställningarna släpps direkt efter presentationen.

källa/arkivbild: Länsteatern Örebro