Matmarknaden i Wadköping fyller fem år

Helgen 17–18 augusti arrangeras Wadköpings matmarknad. I år firar evenemanget fem år och har rekordmånga utställare. Förra året kom nästan 30 000 besökare, enligt arrangören.

Matmarknaden, som har fri entré, erbjuder delikatesser från lokala matproducenter och leverantörer, och besökarna kan frossa i frukt, grönt, delikatesser, kött och charkuterier, bröd och drycker från Örebro med omnejd.

– Det känns fantastiskt roligt att återigen bjuda in till matmarknad här i Wadköping, säger Maria Gustafsson, chef på Wadköping och Karlslund i Örebro. Vi firar femårsjubileum och ser fram emot att dofter och smaker fyller våra gränder, och att se alla människor njuta och glädjas av att alla sinnen får sitt under helgen. Vi har också en kulturhistorisk matutställning i Wadköpingsrummet, med smakprover från förr.

, ,