Crazy Pictures tilldelas Live at Heart-festivalens pris Filmfoten

Crazy Pictures tilldelas Live at Heart-festivalens pris Filmfoten. Filmfoten har delats ut sedan 1998 för att uppmärksamma kreatörer inom filmens område. I år delas priset ut av Live at Heart-festivalen, Örebro Filmförening och Film i Örebro län.

Bland tidigare prismottagare finns bland annat Anna Weitz ”Förvaret” (2018), Abbe Hassan, Ivica Zubac och produktionsbolaget Indian Summer ”Måste Gitt” (2017) och Linus Aandersson, Eleni Young och David Sandberg ”Kung Fury” (2016). 

Juryns motivering lyder: 
”Med slående visuellt berättande och humor lyfter de gång på gång viktiga samhällsfrågor i sina kortfilmer. De har inspirerat yngre generationer filmskapare till kreativitet och passion och har bevisat att en budget aldrig behöver stå i vägen för en succé. Kollektivet från Norrköping har med sin långsfilmsdebut ”Den blomstertid nu kommer” gjort det omöjliga möjligt och skakat om den svenska filmbranschen för alltid. Live at Heart-festivalens pris Filmfoten 2019 tilldelas produktionsbolaget Crazy Pictures.”

Prisutdelningen sker den 7 september kl 19.00 på Hjalmar Bergman-teatern.