Här är årets program på Länsteatern

Edward Albees ”Vem är rädd för Virginia Woolf?” sätts upp på Örebro länsteater i regi av konstnärlige ledaren Rikard Lekander och med skådespelare som Jakob Eklund och Katarina Ewerlöf. Tillsammans med Kristina Lugns countrymusikal ”Gråt inte mer, Cecilia. Och inte du heller, Ursula.” och Paula Stenström Öhmans antidepressiva vardagsthriller ”Blue Air” blir det en säsong med tema transformationer på Örebro länsteater kommande spelår.

Säsongen 2019/2020 är konstnärlige ledaren Rikard Lekanders första spelår på Örebro länsteater där han programlagt repertoaren. Han kommer också regissera en av storsatsningarna: Edward Albees ”Vem är rädd för Virginia Woolf”, med skådespelare som Jakob Eklund och Katarina Ewerlöf i huvudrollerna.

– Jag har försökt jobba fram en repertoar som är en kreativ smältdegel av olikheter och estetisk bredd. I arbetet har jag riktat blicken mot det föränderliga i samhället, livet och i vår vardag. Jag har inspirerats av alla brokiga skiftningar och lager som vi bär inom oss och som omger oss. En röd tråd genom repertoaren denna teatersäsong är därför transformationer, säger Rikard Lekander, konstnärlig ledare.

källa/ foto: Länsteatern Örebro