Oscar-nominerad skapar trailers för Länsteatern

Hugo Lilja gjorde stor succé med långfilmsdebuten Aniara som han regisserade tillsammans med Pella Kågerman. Filmen som baserades på Harry Martinssons rymdepos tog emot kritikerhyllningar och priser världen över och framgången har lett hela vägen till att filmen nu blir ett av Sveriges tre Oscarsbidrag 2019.

Men parallellt med den egna regikarriären gör Hugo Lilja också Örebro länsteaters filmtrailers för årets föreställningar.

– Hur vi kommunicerar med publiken inför teaterbesöket blir viktigare och viktigare om vi ska fylla våra salonger. Att göra konstnärligt intressanta trailers är en väg att hitta ny publik och jag har alltid tyckt att Hugo Lilja är en fantastisk filmregissör. Jag är glad och stolt att han jobbar med länsteaterns föreställningar trots att han är så eftertraktad filmregissör, säger Rikard Lekander, konstnärlig ledare på Örebro länsteater.

Redan nu på torsdag filmar Hugo trailern till ”Gråt inte mer, Cecilia. Och inte du heller, Ursula” som är Örebro länsteaters första premiär för säsongen.

– Det är inspirerande att få samarbeta med kreatörer till vitt skilda pjäser som alla har gemensamt att de tar ut svängarna. Det finns en lekfullhet och nyskaparlust på teatern nu som är väldigt befriande, säger Hugo Lilja.

källa: Länsteatern Örebro