Länsteatern öppnar med country-musikal om machokulturen

Teatr Weimars konstnärliga ledare Jörgen Dahlqvist regisserar Kristina Lugns country-musikal-monolog ”Gråt inte mer, Cecilia. Och inte du heller, Ursula.”, med musik av Niko Röhlcke från Weeping Willows. I rollen som machomannen Tage G Petrén som står i vägen för sig själv ses Linus Lindman. Med på scenen finns också Per Fritz. Premiär lördag 31 augusti på Örebro Teater.

Den musikaliska och humoristiska enaktaren ”Gråt inte mer, Cecilia. Och inte du heller, Ursula.” är Örebro länsteaters första premiär för säsongen. I föreställningen blandas Kristina Lugns karaktäristiskt finurliga poesi med specialskriven musik av Niko Röhlcke från Weeping Willows. För regin svarar Jörgen Dahlqvist som gör sin regidebut på Örebro länsteater.

– Det är en intressant text av Kristina Lugn. Ett ömsint porträtt av manlighet i kris som skildrar hur det är att vara man, det är att stå i vägen för sig själv och sitt känsloliv. Det är också otroligt roligt att jobba med skådespelare och musiker. Linus och Per sjunger och spelar så bra, säger regissör Jörgen Dahlqvist.

Jörgen Dahlqvist är grundaren bakom teaterfenomenet Teatr Weimar i Malmö och har ända sedan början av 2000-talet varit en av landets mest tongivande regissörer, med en hel rad framgångar bakom sig både nationellt och internationellt.

I country–musikal–monologen gestaltas med poetisk dråplighet machoidealens tragikomiska baksidor och modet att drömma om ett annat liv. Piloten och machomannen Tage G Petrén porträtteras av Linus Lindman som ingår i Örebro länsteaters fasta ensemble och tidigare medverkat i många av Örebro länsteaters mest älskade uppsättningar.

källa: Länsteatern Örebro/ foto: Mats Bäcker