Ny bana i Ånnaboda för pumpande cykling

Under sommaren har Örebro kommun anlagt en ny pumptrackbana i Ånnaboda. I början av sommaren invigdes också en pumptrackbana i Sveaparken. Pumptrack är en kuperad bana, där man driver cykeln fram genom pumpande rörelser istället för att trampa.

Pumptracken i Ånnaboda är större än den i Sveaparken och uppbyggd av packade massor grus. Det finns flera slingor och hopp, som passar både vuxna och barn. Pumptrackbanan har finansierats av Region Örebro län och Bergslagens cycling, för att utveckla cyklingen i Ånnaboda och för att få fler familjer aktiva.

– Vi tror det kommer att locka många barnfamiljer. Denna bana kan attrahera olika åldrar, både barn och vuxna. Dessutom finns andra aktiviteter i Ånnaboda att kombinera dagen med; vandra, cykla eller bada. Till Ånnaboda kan man dessutom komma med buss och har man inte en egen cykel, så kan man hyra en på plats, berättar Åsa Wistrand, verksamhetsansvarig planerare för Friluftsliv, Örebro kommun.

källa/ foto: Örebro kommun

,