Premiär för Maria Gripes klassiker”Agnes Cecilia” på Örebro Teater

Fredag 27 september 10.00 har ”Agnes Cecilia” premiär på Örebro Teater. Denna klassiska spökhistoria av Maria Gripe har överförts till pjäs av Anders Duus och Maja Salomonsson som också regisserar föreställningen. Föreställningen spelas för skolår 4–6 och som offentlig familjeföreställning.

Nora har flyttat in i ett gammalt hus med sin fosterfamilj. Det finns något övernaturligt där, något som söker upp Nora när hon är ensam. Något som verkar vilja just henne något. Noras liv fylls av hemliga tecken och meddelanden, och när hon börjar undersöka husets tidigare historia står det klart att det i allra högsta grad finns länkar till hennes eget liv. Kanske handlar alltihop om den ensamhet Nora själv känt hela sitt liv?

Agnes Cecilia är en klassisk spökhistoria som älskats av generationer barn. Det är en berättelse som är både vacker, spännande och filosofisk, fylld av Maria Gripes inkännande blick på barnets värld. När den nu hittar upp på scenen för första gången på många år är det i en trogen och visuellt läcker version.

källa: Länsteatern Örebro