Ung entreprenör: App ger golfare chans att spela trots “fullbokade” banor

Alltfler golfare väljer att avsluta spelet efter halva banan, det vill säga efter nio hål. Det innebär banornas sista nio hål ofta står tomma trots att det står “fullbokat” i bokningssystemet. Problemet är välkänt sedan länge, men nu har Hannes Rydell, är en ung golfare och entreprenör, skapat en lösning.

– Vår app “Sista 9” har fått 1 300 användare sedan 11 juli och fler ansluter hela tiden. Sista 9 gör att fler golfare kommer ut på banan och att klubbarna ökar sina intäkter.

Appen är gratis i sitt grundutförande, men inom kort kommer både spelare och golfklubbar ha möjlighet att lägga till plus- och premiumversioner.

– Vår lösning är fortfarande under utveckling. I framtiden kommer de betalande spelarna exempelvis att få tips om lediga tider lite snabbare än gratiskunderna. De klubbar som i framtiden köper premiumversionen kommer att få total kontroll över systemet för att exempelvis på egen hand kunna boka in spelare de sista nio hålen.