Ny utställning på konsthallen: Memberment med Cecilia Jansson och Geoffrey Chadsey

Den 14 september öppnar Örebro konsthall utställningen Memberment med Cecilia Jansson och Geoffrey Chadsey. Utställningen pågår till och med 5 november. 

Cecilia Jansson är en av Örebros mest internationellt kända konstnärer, med bland annat utställningar i Kina och Venedigbiennalen 2015. Nyss hemkommen från en längre vistelse i New York har hon bjudit in konstnären Geoffrey Chadsey att ställa ut tillsammans med henne på Örebro konsthall. Utställningen, som fått titeln Memberment, visar upp två konstnärskap som förenas i undersökandet av frågor som rör kropp, identitet och könsroller.S

I Memberment låter Cecilia Jansson och Geoffrey Chadsey människan träda fram som bärare av motstridiga biologiska och kulturella processer. Jansson visar skulpturala verk och Chadsey teckningar. Hos bägge konstnärerna gestaltas människan och hennes erfarenheter som någonting i ständig omvandling. Kroppen är, liksom de föremål vi omger oss med, en politiskt och historiskt betingad konstruktion. Världen får sin betydelse utifrån de sätt på vilka vi vistas i den och förmår förhålla oss till vårt arv.

Om konstnärerna

Cecilia Jansson är född 1975 och baserad i Örebro. Hon är utbildad keramiker och har studerat på Örebro konstskola, där hon senare har varit huvudlärare i skulptur. Som konstnär arbetar hon i olika material men oftast skulpturalt och med tidskrävande tekniker som porslin, sömnad eller svetsning.

Geoffrey Chadsey, född 1967, är en amerikansk konstnär baserad i Brooklyn, New York. Han är mest känd för sina målningar och teckningar som undersöker manlig identitet. Genom fotografier han hittar på internet skapar han nya bilder – påhittade män, med referenser från konsthistorien och HBTQ-kulturen, känsligt uppbyggda i akvarell och bläck.

källa/ foto: Örebro konsthall