Fotografen Andreas Varro vann silver i internationell tävling

Fotografen och bildkonstnären Andreas Varro vann den 10 september ett silver för sin samhällskritiska fotokonst i den globala fototävlingen International Photography Awards (IPA). Han vann silvret i kategorin Advertising-Self-Promotion med sin bild Perfect Lie som handlar om hur vi framställer oss i sociala medier. Han blev även prisbelönt med hedersomnämnande i kategorin Deeper Perspective och Advertising-Conceptual.

Varro vann brons i IPA 2018, men har dom senaste tre åren vunnit över tjugo nationella och internationella priser för sin fotokonst, bland annat är han guldmedaljör i svenska mästerskapen i fotografi 2018 och bronsmedaljör i World Photographic Cup 2018.

“Jag är väldigt glad för denna vinst och ser positivt på utvecklingen. Jag ser tävlandet i fotografi som ett sätt att förbättra mitt skapande, medaljerna är en bonus. IPA är en viktig tävling på så sätt att den ger stort exponering runtom i världen, vilket såklart är bra för min satsning på en internationell karriär inom fotokonst” – Andreas Varro, bildkonstnär.

foto: Andreas Varro