Länsteaterns skolföreställning är utsåld – bygger på Maria Gripes bok ”Agnes Cecilia”

Höstens familjeföreställning på Örebro länsteater, en dramatisering av Maria Gripes bok ”Agnes Cecilia” har inte haft premiär ännu. Men redan nu är alla skolföreställningar utsålda. 4 423 barn och 270 lärare ska ta del av föreställningen som beskrivs som en magisk upplevelse för stora och små. Föreställningen har dramatiserats av Anders Duus och Maja Salomonsson. Den senare står även för regin.

“Det är roligt att det är så fantastiskt tryck på biljetterna, vi har fått sätta in extraföreställningar och släppa upp biljetter på balkongerna för att möta upp intresset från skolorna, men platserna räcker ändå inte till”, säger Jenny Tallén, turnéplanerare och skolbokare på Örebro länsteater. 

Förutom skolföreställningar spelas även offentliga familjeföreställningar, det finns biljetter kvar men även här är efterfrågan stor. 

”Jag tror det är väldigt uppskattat av vi spelar familjeföreställningar på teatern. Många vill ta med barn eller barnbarn på teater och få en upplevelse över generationsgränserna. Upplevelser som alla åldrar kan uppskatta på lika villkor”, säger Rikard Lekander, konstnärlig ledare på Örebro länsteater. 

källa: Länsteatern Örebro