På söndag är det äppelfestival vid Naturens hus och Alnängarnas koloniområde

På söndag den 22 september mellan klockan 11.00-16.00 är det Äppelfestival vid Naturens hus och Alnängarnas koloniområde. “Kom och njut av äppelutställning, fika, musttillverkning, försäljning av honung med mera. Ta gärna med egen frukt och byt till dig något annat, eller bidra till den stora äppeltavlan”, skriver arrangörerna.

– Även i år kommer vi tillsammans med besökare att tillverka ett konstverk av äpplen, säger Therese Aremyr, kommunekolog på Örebro kommun. Vi uppmanar trädgårdsägare att istället för att slänga frukt som de inte hinner ta hand om, ta med den till äppelfestivalen!

Äppelfestivalen arrangeras av Örebro kommun tillsammans med Alnängarnas koloniförening, Örebro biodlarförening och Naturens hus restaurang.