Sara Bronner (MP) ställer inte upp för omval

Miljöpartiets Sara Bronner lämnade i dag beskedet att hon inte ställer upp för omval för ytterligare en period som lokalt språkrör i Örebro kommun. Så här skriver hon själv på Facebook om sitt beslut:

“Varför jag slutar? Det är flera saker som bidrar. Min allra starkaste drivkraft i livet är att få till en samhällsförändring, en omställning från den ohållbara rovdriften av planeten och oss själva till en utveckling som är hållbar. Och jag behöver få se resultat, jag måste få göra skillnad. Därför har jag också startat ett eget företag där jag arbetar som rådgivare och utbildare i de här frågorna. I den rollen upplever jag att jag får gehör, jag förändrar något hela tiden – och jag gör faktiskt skillnad. Det ger mig en massa mening och energi just nu. Men att starta och bygga ett eget företag är verkligen inte förenligt med ett ganska omfattande ideellt uppdrag som språkrör, och med flera politiska uppdrag på dagtid.”

Sara lämnar även sitt uppdrag som ledamot i Programnämnd Barn och utbildning, men sitter kvar på platsen i kommunfullmäktige. Hon ska nu fokusera på arbetet som expert och rådgivare i hållbarhetsfrågor i det egna företaget. Hon ser även fram emot att få mer tid med familjen.

– Jag vill snabbt få till en samhällsförändring i hållbar riktning, att vi stoppar rovdriften av planeten och människor. Och det är omöjligt att kombinera ett omfattande ideellt uppdrag med att starta och driva ett eget företag, menar Sara Bronner. Därför väljer jag nu en väg där mina insatser gör störst skillnad för en hållbar utveckling, mina barn, de som står mig nära och mig själv.

Sara Bronner lämnar posten som språkrör vid partiets höststämma den 11 november.

Niclas Persson är i dag tillsammans med Sara Bronner språkrör för Miljöpartiet Örebro kommun.

,