Nu ska 900 idrottsungdomar ut och städa – även skräpplock vid Kvinnerstabrottet

Nu fortsätter Städa Sverige, ICA Stiftelsen och ICAs landsomfattande städsamarbete Klara, färdiga, städa! Under drygt två veckors tid kommer drygt 900 idrottsungdomar och ledare att städa sin närmiljö på orter där ICA-handlare säljer ICAs miljökasse. Städa Sverige organiserar och ICA Stiftelsen finansierar projektet och varje förening som deltar får en ersättning till sin klubbkassa.

På lördag är det även Strandens Dag och International Coastal Cleanup Day. Då ger sig ungdomar över hela världen ut för att plocka upp skräp som lämnats kvar eller flutit iland på våra stränder. Här i Örebro län städar ett 90-tal ungdomar från IFK Kumla och Örebro SDK stränderna vid Kumla Smedstorp och Kvinnersta dagbrott.Bakom initiativet i Sverige står Städa Sverige tillsammans med Pantamera. 

I juni genomförde ICA och Städa Sverige en första städomgång inom Klara, färdiga städa! – ett helt nytt projekt där ICA-sponsrade idrottsföreningar kan få i uppdrag att städa sin närmiljö. Hela 3,6 ton skräp plockades då från miljön. På lördag startar städomgång två. Drygt 900 deltagare med ledare från mer än 30 föreningar står redo att göra en insats i ett vattennära område i sin närmiljö. Allt för en god morgondag.

– Städa Sverige, ICA och svensk idrott delar både höga ambitioner och bra miljötänk, och det är roligt att tillsammans kunna få göra skillnad för miljön och för ungdomar över hela Sverige – både på lång och kort sikt, säger Josefin Warg, projektledare på Städa Sverige.