Lennart Jähkel i samtal om konsten

Konstnärligt talat är en samtalsserie i Örebro för dig som vill veta mer om hur en konstnärlig process kan se ut. Gäst vid nästa tillfälle den 18 oktober är Lennart Jähkel.

I serien möter publiken även regissörer, dramatiker, scenografer, kostymdesigners, skådespelare. “Hör dem berätta om sina drivkrafter, framgångar och utmaningar. Under en trivsam timme får man möta några av landets främsta teaterutövare på nära håll. Samtalen sker på Rosengrens Skafferi vägg i vägg med Länsteaterns scen. Dessutom finns möjligheten att ställa sina egna frågor till kvällens gäst”.

”Lennart är en av landets mest folkkära skådespelare som många känner igen både från TV-serier och filmer. Men han är också skådespelare på Stockholms stadsteater där han gjort en mängd olika minnesvärda rolltolkningar. Jag tycker Lennarts signum är hans oerhörda bredd. Han kastar sig mellan komiska roller och roller som kräver djupaste av allvar. Det är något jag bland annat vill prata med honom om. Hur kontrasterna kan vara i arbetet och hur hans skådespelarprocess ser ut” säger Rikard Lekander, konstnärlig ledare på Örebro Länsteater som håller i samtalet.

källa: Länsteatern Örebro