Örebro kammarkör till internationell festival i Grekland

Örebro kammarkör befinner sig mitt i satsningen Bach to Örebro med tre Bachkonserter på gång och ska även medverka vid den stora fredskonserten för Panzisjukhuset i oktober – men åker ändå till Grekland fredagen den 27 september.
– Vi har bjudits in till den 25:e upplagan av Internationella körfestivalen i Larissa, säger dirigent Fred Sjöberg. Det gick inte att tacka nej.

Örebro kammarkör har två framträdanden framför sig i Larissa. Dels en körkonsert lördagen den 28 september, där Örebro kammarkör kommer sjunga skandinavisk musik. Dels framträder kören söndagen den 29 september med ett mer blandat program.

Väl hemma i Örebro är det åter full fart som gäller. Just nu repeterar kören inför del 5 i serien Bach to Örebro, en konsert med tre motetter den 3 november i S:t Nicolai kyrka tillsammans med musikerna i Örebro Barock. Första advent väntar nästa del i samma serie: Juloratoriet 4–6, där det blir konsert både lördag 30 november och söndag 1 december.

Dessutom kommer kören medverka i den stora fredskonserten 24 oktober på Hjalmar Bergman-teatern till förmån för Panzisjukhuset.

– Det är mycket som händer nu som samtidigt innebär stor utveckling för kören, säger Fred Sjöberg. När Bach to Örebro-projektet är klart, kommer Örebro kammarkör inte vara samma kör som den vi var innan. Att göra all denna Bachmusik tillsammans är fantastiskt utvecklande, det är omöjligt att inte påverkas av det.