Gästspel av dansföreställningen Cuttlefish – “mellan fantasi och verklighet”

Den 5 oktober gästspelar dansföreställningen Cuttlefish på Hjalmar Bergmanteatern i Örebro. Föreställningen utspelar sig mellan fantasi och verklighet och är “ett försök att radera sökandet efter logik”, menar koreograf Nicole Neidert.
Föreställningen blir ett suggestivt möte mellan människa och material. Bläckfiskdjuret Cuttlefish sätt att röra sig och kommunicera med sin kropp är inspiration till den tvärkonstnärliga föreställningen.De tre dansarna är i symbios med sina kostymer. Medljud, ljus, spektakulära kostymer och rörelser skapas en modern dansföreställning i ett suggestivt möte mellan människa och material.Känslostormar och fantomupplevelser formar ett gränsland mellan verklighet och fiktion som utmanar oss att se förbi vårt första intryck.

– Genom att ersätta kroppen vi är vana att se, med något annat, försvinner risken att ha fördomar eller förväntningar, berättar koreografen Nicole Neidert och fortsätter: