Holmgrens Bil börjar sälja Ford

Idag tillkännager Ford att Holmgrens Bil ansluter sig till Fords nätverk av återförsäljare. Holmgrens kommer att ta in Ford i sitt sortiment på tre orter i Sverige: Jönköping, Nässjö och Örebro.

Holmgrens Bil är en av Sveriges största återförsäljare och täcker in stora delar av landets södra halva med totalt 24 anläggningar på 18 orter. När återförsäljaren nu ansluter sig till Ford gäller det etablering på tre orter; Jönköping och Nässjö i Småland samt Örebro där det under en längre tid saknats representation från Ford.

Jonas Angerdal är VD på Ford och säger:

– Det känns väldigt bra att vi får in Holmgrens Bil i vårt nätverk. De har en historik av stark representation i landet och det känns naturligtvis extra bra att vi äntligen hittat en stark och långsiktig lösning för Örebro, någonting som såväl vi själva som Ford-ägare i området verkligen längtat efter.

Ford och Holmgrens arbetar just nu för fullt med att få igång verksamheten på de tre orterna.

Holmgrens Bil kommer in i Ford-verksamheten under en särskilt spännande tid där Ford under det kommande året ska lansera en rad elektrifierade bilmodeller, bl.a. nya Ford Kuga och Ford Explorer som plug-in hybrider på personbilssidan och Ford Transit och Custom som plug-in hybrider på transportbilssidan.

Benny Holmgren är VD på Holmgrens Bil och säger:

– Vi är väldigt glada över att kunna ta in Ford i vår verksamhet, företaget står inför en mycket spännande resa med en härlig flora av nya, elektrifierade bilmodeller och ett starkt CV-program som passar väl in i vår vision om att bli ledande i Sverige inom personlig mobilitet.