Örebro ger företag Miljönär-diplom – den 29 september är det Återvinningens dag

Den 29 september är det Återvinningens dag. Örebro kommun arbetar med att minska mängden avfall i samhället genom Miljönär vänlig-diplomeringen bland annat. ”Vi har ett ansvar för våra barn också, att lämna efter oss något bra och inte bara en stor skräphög” säger Ulrika Rosendahl på Becklü Design och Skrädderi, som är ett av 17 Miljönär-vänlig diplomerade företag i Örebro.

Örebro kommun arbetar med att minska mängden avfall i samhället bland annat genom Miljönär vänlig-diplomeringen. Hittills är 17 företag och organisationer Miljönär-vänlig diplomerade i Örebro. En av dem är Becklü Design och Skrädderi som drivs av Ulrika Rosendahl.

– Jag är skräddare och ändrar och lagar. Väldigt många kommer in med fina plagg som de haft länge som behöver ändras – tas in eller läggas ut, eller ändra snittet på – så plagget kan användas några säsonger till. Många handlar på second hand också och då kan det vara något som behöver ändras för att plagget ska passa. Då har man redan gjort ett bra miljöval, säger Ulrika.

källa: Örebro kommun

,