Örebrostudent får Familjens Jurist-stipendiet 2019

Sex juridikstudenter tilldelas Familjens Jurist-stipendiet 2019. En av dem är Oskar Augustsson som studerar vid Örebro universitet. – Vi vill uppmuntra framtida jurister att fördjupa sig inom familjerätt som vi tycker är ett spännande och varierande område. Vi ser också att behovet av familjejuridiska tjänster växer i vårt samhälle och därför är det bra om fler intresserar sig för det, säger Lotta Dahlstrand, Kompetens- och Affärsutvecklingschef vid Familjens Jurist.

De sex juriststudenterna får ett stipendium på 10 000 kronor vardera av Familjens Jurist, och den bästa uppsatsen mottar även Sverigestipendiet på 15 000 kronor. I år tilldelas Sverigestipendiet Anton Magnusson, Umeå Universitet, för uppsatsen ”Uppskovsbelopp vid bodelning. Föreligger koherens mellan skatterätten och civilrätten?”.

Oskar Augustsson, Örebro:
Analys av ärvdabalken 3:8

Ämnet är synnerligen komplicerat. Författaren tar ett insiktsfullt grepp på problematiken, som tyder på mycket goda kunskaper. Analysen mynnar ut i ett förslag till ändring av 3 kap. 8 § ÄB som är väl underbyggt. Språket i uppsatsen och dess disposition är mycket bra.

,