M om majoritetens budget: “saknar strategier för en långsiktig ansvarsfull ekonomi”

“I dag presenterade Socialdemokraterna, Centerpartiet och Kristdemokraterna sin budget för Örebro kommun för de kommande tre åren. Vid en första anblick kan man tro att de styrande partierna äntligen lyssnat på kritiken och börjat ta långsiktigt ansvar för kommunens ekonomi. Men så ser det tyvärr inte ut.

Jag tycker inte de tar tillräckligt ansvar för den svåra situation de själva placerat kommunen i.I flera år har vi moderater varnat för kraftigt höjda kostnader i kommunens verksamhet, nu ser vi en politisk ledning som visserligen försöker dra i handbromsen men som saknar strategier för en långsiktig ansvarsfull ekonomi.

I den budget som släpptes idag saknar vi moderater satsningar på tryggheten. Bekämpandet av narkotikamissbruket bland unga är inte prioriterat utan de styrande väljer tomma formuleringar utan konkreta åtgärder”

Anders Åhrlin (M), oppositionsråd i Örebro.