Wadköping kan få Stora turismpriset

Stora turismpriset delas ut till aktörer som på ett nytänkande och innovativt sätt har bidragit till utvecklingen av besöksnäringen. Kandidater nomineras i samtliga län. För Örebro län “tävlar” Wadköping.

– Vi är otroligt glada för nomineringen. Det känns jättekul. För oss är det ett kvitto på att vi gör något bra, att arbetet ger resultat när vi utvecklar Wadköping som besöksmål. Bara det att vi är nominerade gör att vi känner oss som vinnare, säger Maria Gustafsson, Enhetschef för Wadköping.

– Hållbarhetsaspekter finns såklart också med och här gäller det att man utvecklar metodiskt och målmedvetet en hållbar verksamhet (ekonomiskt, socialt och miljömässigt), säger Malin Wistrand, utvecklingsledare för Turism inom Regional utveckling på Region Örebro län.

-Årets kandidater erbjuder en stor bredd av upplevelser som äventyr i naturen, smakupplevelser och historiska berättelser. Det gemensamma är att de alla är nytänkande och har fokus på hållbarhet. För de nominerade handlar det inte bara om att utveckla den egna verksamheten utan också om att ingå i ett nätverk där man tillsammans jobbar för att utveckla ett resmål, säger Lars Christensen, ordförande för Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism och utvecklingsdirektör för Region Värmland. 

Kriterierna för Stora  Turismpriset är att pristagaren ska:

-bidra till nytänkande och innovativ utveckling av besöksnäringen

-utveckla, sprida och dela nya färdigheter och kunskaper för att stärka besöksnäringen, samt

-metodiskt och målmedvetet utveckla en hållbar verksamhet

De 21 kandidaterna nomineras i sina respektive län och vinnaren utses av Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism. Priset delas ut den 4 december 2019.


, , ,