Tjejerna intar skateparken i helgen

I helgen den 5-6 oktober är det dags för Örebros numera återkommande Girl Skate Camp i Örebro skatepark. Och för andra året i rad är campet fullbokat med skatesugna tjejer. 

– Det ska bli häftigt. Det är dags att tjejerna tar över skateparken och gör sin grej. Det är 40 tjejer anmälda och de kommer att vara i vår nya inomhushall och i Örebro Skateboardpark. Eventuellt blir det även lite hederlig streetåkning också, säger Daniel Nätterdal, från föreningen Örebro skateboard. 

Föreningen har arbetat mycket med att få in fler tjejer som åker skateboard och det verkar som att fler och fler tjejer upptäcker det sköna med att åka skateboard både när det handlar om den unika gemenskapen och känslan av att utvecklas på brädan.

– Extra roligt att det är många lokala åkare i år, vilket tyder på att intresset för skateboard även växer bland tjejer i Örebro, avslutar Daniel Nätterdal föreståndare för Örebro Skateboard.