Chia Hassan från Örebro kan bli Årets barberare

Årets barberare är den största och mest prestigefyllda barberartävlingen, öppen för alla i branschen. Det är tredje året som den titeln avgörs, tävlingen går till i två steg. Fyra finalister väljs ut i en uttagningsomgång och får representera var sin del av landet: Västkusten, Östkusten, Södra Sverige och Övriga Sverige. Finalen avgörs i Stockholm den 24 november, på #adaytomovember-eventet på Clarion Hotel Amaranten.

Första finalisten korades förra helgen, det är Omar Darwish från Sharper Barbershop i Göteborg som får representera Västkusten.

Semifinal 2 hålls på söndag, den 13 oktober i Barber Suppliers showroom i Bromma. Nio barberare från Linköping, Västerås, Örebro, Eskilstuna, Norrköping och Kiruna tävlar i ett barber battle. Tävlingen innefattar från och med i år hår samt skägg eller rakning (valfritt). De har 60 minuter + 5 minuters avslutande styling på egna modeller. Hantverket kommer att poängbedömas på bl a teknik, form och styling.

Huvuddomare är Kenneth Johnsson “freeSir2.0” från Kinna, som jobbat som Master Barber i 33 år. 2017 års vinnare Cari Forsgren från Barberia Havanna i Stockholm bedömer de första två semifinalerna. Amin Iranmanesh, från Salong Randevu Barbershop, som vann Årets barberare 2018 samt Copenhagen Barber Battle 2019 kommer vara domare på de två sista semifinalerna.

Vinnaren kommer att få tävla i finalen den 24 november och representera Västkusten. Den avgörs på scen med lottade modeller, och en internationell jury kommer att utse vinnaren. Ettan samt tvåan kommer att få representera Sverige på Nordic Hair Awards 2020 i Köpenhamn.

Årets barberare anordnas av Barber Supplier Nordic AB samt Swedish Barber Association, en branschorganisation för barberare som startar under hösten 2019.

Deltagare till semifinal 2 – Övriga Sverige:

Abdulla Al-Jadir, Wau Barbershop, Västerås
Chia Hassan, Chia’s Barbershop, Örebro
Dalin Jomaa, The Bearded Lady, Norrköping
Eda Edgren, Zigges Barbershop Banergatan, Linköping
Ihab el Boustany, The Cut Barbershop, Eskilstuna
Josef Sharaf, J.S Herrfrisör, Linköping
Lana, The Bearded Lady, Linköping
Matilda Fröder, Zigges Barbershop Vasastan, Linköping
Pradedi Halim, Kiruna Barber, Kiruna