Örebrofotografer skänker tavlor – konstlotteri ger pengar till sjukhus

Fotoutställning Nikolaikyrkan

Sex kvinnliga fotografer i Örebroorådet skänkte en bild var. Resultatet: utställningen ”Se henne”, som hänger i S:t Nicolai kyrka under två veckor – och som också är ett konstlotteri för att få in pengar till Panzisjukhuset.
– Utställningen öppnar lördagen den 19 oktober klockan 10.00 och samma dag är det Go’fika i Café Nikolai, där vi kommer sälja lotter för fullt, säger Jenny Holmberg, kommunikationsstrateg.

”Se henne” har tagits fram inför dr Denis Mukweges Örebrobesök och Mänskliga rättighetsdagarna 2019. De sex kvinnliga fotograferna som skänkt var sin bild – Stefanie Andersson, Ulla-Carin Ekblom, Karin Foberg, Sofie Isaksson, Kicki Nilsson och Carina Remröd – gestaltar hopp, styrka, fred och kvinna, var och en med sin egen stil och uttryck.

Samtidigt pågår ett konstlotteri med de sex bilderna som vinster. Alla pengar från lotteriet går oavkortat till Panzisjukhuset där läkaren Denis Mukwege riskerar sitt eget liv för att hjälpa kvinnor och barn som utsatts för sexuellt våld i krigets Kongo-Kinshasa.