Här är Örebros nya ambassadörer – “ett riktigt härligt gäng som är taggade”

I somras tog Örebros första ambassadörer sig an uppdraget att upptäcka sin egen stad. De fick uppleva allt från middagar ute i naturen till Open Art och toppfotboll, bland mycket annat. Nu är det dags för fem nya ambassadörer att ta plats – den här gången för att uppleva Örebro under höst och vinter.

– Vi har hittat ett riktigt härligt gäng som är taggade på uppdraget, konstaterar Jenny Blåder, projektledare för initiativet Ambassadörerna på Örebrokompaniet.

Örebrokompaniet, med ansvar för platsvarumärket Örebro, har i initiativet Ambassadörerna låtit örebroarna att ge sin personliga bild av Örebro utifrån sina egna ögon och upplevelser. I somras fick fem vanliga örebroare testa på och representera Örebro. Nu har Örebrokompaniet valt ut fem nya ambassadörer för resterande delen av året.

– Det har varit otroligt spännande att testa det här nya greppet för att lyfta Örebro. Det är få som är så starka ambassadörer för sin egen stad som dess invånare. Inför den här andra omgången har vi skruvat lite på hur vi jobbar med Ambassadörerna. Vi kan konstatera att vi hittat ett härligt gäng som är grymt taggade på uppdraget, säger Jenny Blåder, projektledare för Ambassadörerna på Örebrokompaniet, och tillägger.

– Varje ambassadör kommer att prova på ett tiotal aktiviteter fram till årsskiftet. I denna tidiga fas av initiativet har vi bara offentliggjort de nya Ambassadörerna, de kommer inom kort att börja boka in sina upplevelser och aktiviteter för höst och vinter hos våra partneraktörer.

En hel Ambassadörsfamilj utsedd

Ansökan var öppen för alla örebroare. Totalt har 1 200 personer sökt för att bli Örebroambassadör. Inför denna andra upplaga har en justering gjorts i kategorierna. Nöje & Nattliv har nu skruvats om till Nöje & Familjeliv.

– Örebro är en otroligt stark besöksstad, inte minst för barnfamiljer. Därför kände vi att det var läge att bjuda in Örebros familjer att ansöka. Det känns därför fantastiskt att vi nu hittat en ”Ambassadörsfamilj”, säger Jenny Blåder.

Här är Örebros nya ambassadörer, som kommer fullgöra sitt uppdrag fram till årsskiftet:

Idrott & Hälsa: Ivan Ponce Godocito, 40 år.

IT-konsulten som är en allätare av all form av idrott. Han är också dansinstruktör och alltid redo att prova på en idrott som han aldrig tidigare har provat tidigare. Frågan är: finns det ens några sådana kvar?

Instagram: @ivanpg79

Kultur & Konst: Andréas Ludvigsson, 50 år.

Jobbar till vardags inom Svenska kyrkan och är utövare inom både musik och teater på sin fritid. Alltid ett brett leende och en nyfikenhet som det går att ta på.

Instagram: @chalgo69

Mat & Dryck: Victoria Riis, 42 år.

Driver till vardags från Örebro en av Sveriges största matbloggar, Matplatsen. Julbordsälskare som utan problem snittar tio julbord per år.

Instagram: @matplatsen

Webb: matplatsen.net

Outdoor: Isabell Borgencrantz, 30 år.

Kommunikatör inom rörlig bild, Örebro universitet. Äventyrssökande örebroare, med rötterna i nord-Norge. Jobbar som fotograf med naturen som bästa vän. Hemma igen efter att bland annat ha jobbat inom TV med ”Lets Dance” och ”Så ska det låta”.

Instagram: @bellaborgencrantz

Nöje & Familjeliv: Familjen Åkerstrand

Linda, 42, Felix 12, och Fredrik 42 år. I den nya kategorin familjeliv tar nu den här pigga Örebrofamiljen plats under höst/vinter. Tillsammans driver de Youtube-kanalen ”Familjen Åkerstrand” där de provar på olika spännande aktiviteter som Örebro har att erbjuda.