Satsning på ungas läsande – utgår från Timbuktus bok

Tisdag den 22 oktober inviger Örebro bibliotek projektet ”Örebro län läser och skriver”, som i år utgår från Jason ”Timbuktu” Diakités bok ”En droppe midnatt”. På scen står hiphopartisten Nafisa Mustaf Cali, danstruppen Massive Community samt teaterelever från Örebro kulturskola som framför stycken ur boken. Media hälsas välkomna att delta.

– ”Örebro län läser och skriver” är ett projekt som sträcker sig över hela Örebro län. Idén bakom projektet kommer från den internationella ”One City One Book”-rörelsen, där en stad eller region under en period har fokus på ett gemensamt lästema. Under hösten ska ungdomar i länet inspireras att uttrycka sig själva inom temana rötter, identitet och tillhörighet. Syftet är att inspirera till läsning och berättande i olika former, säger Klara Olander, bibliotekarie på Örebro bibliotek.

Tid och plats

22 oktober, kl. 17.00
Vågengallerian