På fredag startar kampanjen mot prostatacancer – Årets slogan är The fight never stops

25 oktober startar årets Mustaschkamp med aktiviteter runt om i landet för att synliggöra kampen mot prostatacancer och betydelsen av tidig upptäckt samt samla in pengar till forskning och utveckling. Cirka 500 företag kommer att delta på olika sätt. Som ett mer lekfullt inslag kommer många män att odla mustasch. För de som inte odlar sin egen mustasch finns lösmustascher, mustaschpins, mustaschreflexer och många andra mustaschprodukter.

– Kampanjen kommer att förstärka Prostatacancerförbundets arbete för att få till stånd en allmän screening och olika lokala försöksverksamheter med en bättre organiserad prostatacancerdiagnostik, säger Kjell Brissman, ordförande i Prostatacancerförbundet.

Årets slogan är The fight never stops. Mustaschkampen arrangeras för femte året i rad och hoppas nu på ännu mer aktivitet och ökat insamlingsresultat. Under 2019 har Prostatacancerförbundet redan betalat ut åtta miljoner kronor till forskning och det blir troligtvis en utbetalning till.