Live at Heart kan bli Big in Japan

Under nästa vecka är Live at Heart på Tokyo International Music Market (TIMM) i Japan. Det här är Japans största showcase mässa och Live at Heart har ett samarbete med Promic. De är det japanska exportkontoret och samarbetet innebär ett utbyte med artister.

Två år i rad har Live at Heart besökts av japanska artister, i år var det idol gruppen Valkure  som gjorde sin första utlandsspelning på Live at Heart. Till Tokyo har Promic valt ut Eleonor Leóne från Live at Heart lineup som kommer framträda i Tokyo den 30 oktober på ett av Tokyos mest kända spelställen Tsutaya O-East.

-Vi börjar få till ett riktigt starkt nätverk med olika asiatiska länder som vi har ett utbyte med säger Peter Åstedt som jobbar med internationella kontakter på Live at Heart. Live at Heart stärks till att vara en festival dit man skickar sina export artister för att komma ut i välden.

Efter TIMM Tokyo presenteras Live at Heart på Bangkok Music City i Bangkok och Thailands nyöppnade exportkontor. För en månad sedan var Live at Heart på MU:Con och presenterade festivalen i Sydkorea och satte ett samarbete för att få hit ett sydkoreanskt band på festivalen 2020. Sedan förut har festivalen vart representerad från Asien av Taiwan och den största galan i Asien Golden Melody Awards.

Live at Heart hålls i Örebro den 2 till 5 september 2020.

Arkivbild