Snabbväxande IT-bolaget Kontract är MästerGasell

IT- och förändringskonsulten Kontract, från Örebro, har inte mindre än fem gånger blivit utsedda till Gasellföretag av tidningen Dagens Industri. Därmed sällar de sig till den lilla skaran av bolag som blivit gasellföretag tre gånger eller fler, och får därför i år, i samband med prisutdelningens 20-årsjubileum, motta diplom som MästarGasell

Utmärkelsen Gasellföretag delas ut av tidningen Dagens industri. Begreppet syftar på den amerikanska forskaren David Birchs teorier om gasellföretag som näringslivets mellanskikt, där den stora tillväxten och majoriteten av nya jobb skapas. Kravet för att klassas som gasellföretag är en obruten tillväxt de senaste tre åren på totalt 100 procent eller mer och gå med vinst. Det har Kontract lyckats med totalt fem gånger.

  • Det är kul att ha visat att det går att driva upp ett internationellt erkänt företag med Örebro som bas, och locka medarbetare från hela landet. Alla priser och utmärkelser är en effekt av att vi gör någonting bra, säger Kristian Franzén, vd och en av grundarna till Kontract.