Ny konsert med Bach to Örebro i allhelgonahelgen

Storsatsningen Bach to Örebro rullar vidare. Den 3 november är det dags för del 5 – konserten ”Tre motetter” i S:t Nicolai kyrka med Örebro kammarkör, Örebro barock och stråkelever från Örebro kulturskola.

Bach to Örebro är en unik konsertserie 2018–2020 med J.S. Bachs samtliga stora sakrala verk för kör och orkester i en samlad serie och omfattar nio konserter i S:t Nicolai kyrka. Satsningen har kunnat förverkligas genom att flera aktörer väljer att samverka med varandra.

Inom ramen för Bach to Örebro framför Örebro kammarkör och Örebro barock totalt nio Bachkonserter i S:t Nicolai kyrka, med Fred Sjöberg som dirigent.  Bach to Örebro har framför allt tre huvudfinansiärer – Örebrokompaniet, Örebro kommuns kulturnämnd och Svenska kyrkan Nikolai församling – men även andra aktörer har bidragit på olika sätt.

I allhelgonahelgen är det dags för del 5 i serien, den 3 november klockan 18 i S:t Nicolai kyrka.