Deligate tar in 7,5 nya miljoner – örebroföretag som jobbar mot matsvinn i butik

Örebroföretaget Deligate tar in 7,5 miljoner kronor från bland andra Swedia Capital – som drivs av Staffan och Fredrik Persson. Bolaget, som idag finns i tre länder, ska använda pengarna till att påskynda den internationella expansionen och produktutvecklingen.

– Vi har många stora och spännande saker på gång, så det känns kul att få med nya, engagerade ägare i bolaget. Vårt kapital säkerställer finansiering för den expansion vi planerar framförallt på nya marknader och vi har lyckats med vår målsättning att hitta investerare med lång erfarenhet och bra track-record av tillväxtbolag, säger Adam Vikström, VD på Deligate.

Deligate arbetar för att minska matsvinnet i butiker, genom digitala verktyg som spårar och ger statistik om vilka varor som är på väg att passera sitt utgångsdatum. Idag har bolaget kunder i Sverige, Norge och Danmark och bolagets lösning för minskat matsvinn används i butikskedjor som exempelvis ICA, Hemköp och Coop i Sverige.

– Deligate är den typ av bolag som vi gärna investerar i. En tydlig ide, enkel affärsmodell, skalbar och möjlig att ta till flera marknader. Ledningen har ett stort eget ägande och fokus på kundnytta, tillväxt och kostnadskontroll, säger Fredrik Persson på Swedia Capital.

Med i nyemissionen är även den nuvarande ägaren Svanberg & Co Invest, samt Malmö-entreprenören Håkan Lagerberg, storägare och VD för det börsnoterade bolaget Swedencare.