Fler än 3 300 kommunställda har en “förmånscykel”

Nu cyklar över 3 300 av Örebro kommuns medarbetare på en förmånscykel. Det ger en värdefull möjlighet till vardagsmotion och alla tusentals cykelturer ger tillsammans en stor positiv effekt för klimatet. 

Örebro kommuns erbjudande om förmånscyklar till tillsvidareanställda fortsätter att väcka stort intresse. Nu har förmånscyklarna från höstens beställningsperiod nått sina nya ägare.

Höstens beställningsperiod resulterade i 331 beställda förmånscyklar, av dem var hela 53 procent elcyklar. Totalt sedan starten i juni 2017 har kommunens samarbetspartner Ecochange levererat 3 361 förmånscyklar till Örebro, vilket är flest i hela Sverige.

– Vi ser att erbjudandet om förmånscyklarna når de som inte brukar cykla. I en undersökning som Jönköpings kommun genomfört svarade bara 19 procent att de hade planerat att skaffa en cykel när erbjudandet kom. Så det känns extra roligt när man tänker på att en stor del av Örebros förmånscyklande medarbetare är ”nya cyklister”, säger Richard Claesson, affärsområdeschef på Ecochange.