Sigma etablerar sig i Örebro – del i samhällsbygget

Med målsättningen att bli en av de starkaste aktörerna inom svensk samhällsbyggnad fortsätter konsultföretaget Sigma Civil sin expansion och öppnar kontor i Örebro.

Örebrokontoret kommer inledningsvis erbjuda konsulttjänster inom teknikområdena miljö och geoteknik men långsiktigt finns planer för att komplettera med fler tekniska discipliner. Andreas Leander, som närmast kommer från en tjänst som gruppchef på WSP, blir avdelningschef för den nya verksamheten. Andreas har lång erfarenhet från branschen och kommer ansvara för en arbetsgrupp som initialt består av nio specialister inom miljö- och geoteknik.

– Örebro med omnejd är en högintressant region där vi ser vikten av att finnas, säger Anders Dannqvist, VD Sigma Civil.

– Etableringen knyter på ett naturligt sätt ihop vår närvaro i Mellansverige. Idag finns vi i Göteborg och Karlstad och Örebro blir länken till Stockholm, fortsätter Anders Dannqvist.

– Det är en fantastisk möjlighet att få vara med att etablera Sigma Civil i Örebro. Vi kommer att komplettera Sigmas Civils nuvarande erbjudande på ett bra sätt, och kunna erbjuda ett brett utbud av tjänster inom samhällsutveckling i regionen. Vi är ett mindre och effektivare alternativ till de större etablerade spelarna i regionen, säger Anderas Leander, ny avdelningschef Sigma Civil i Örebro.