Så här ser elever på Kulturkvarteret – vernissage på söndag

Kulturskolans bildelever har målat sin framtidsvision av Kulturkvarteret. Nu ställs deras bilder ut på Stadsbiblioteket och söndagen den 10 november klockan 13.00–15.00 är det dags för vernissage. Utställningen på stadsbiblioteket pågår 10 november–8 december.

– De här fantastiska ungdomarna har skapat hissnande målningar, om en byggnad på en plats som sparats i över 60 år för att skapa något enastående i framtid. Kulturkvarteret ska verkligen bli en gränsöverskridande plats för upplevelse, utövande och lärande – en mötesplats för alla, säger Lars Thornberg, projektledare för Kulturkvarteret.

Här berättar bildlärare Anna Linder om arbetet bakom utställningen:

”Det är terminens första bildlektion och eleverna vill verkligen ut och teckna. Stora ritskivor med uppspända skisspapper, pennor, färger och sudd. Vi stannar på bron utanför vår kulturskola och spanar mot platsen där Kulturkvarteret håller på att byggas. Inga fasader ännu, endast ett byggskelett.

arkivbild