På onsdag är det yrkesmässa på Conventum – träffa branschorganisationer och företag

Den 20 november kan du besöka Yrkesmässan på Conventum för andra året, den första mässan besöktes av 5 000 personer. Branschorganisationer och företag har förberett sig ett tag nu inför den kommande onsdagen som kan ge svar på frågor som: Hur är det att arbeta som fordonsmekaniker? Och vilka yrken finns det på arbetsmarknaden idag?

På Yrkesmässan finns möjligheten att träffa branschorganisationer och företag för att få veta hur det är att arbeta inom ett specifikt yrke eller för att bara bli inspirerad inför ett kommande yrkesval. På mässan finns representanter från bland annat motorbranschen, vård och omsorg, teknikföretag, blåljuspersonal och många fler. På plats finns även studie- och yrkesvägledare som kan berätta hur du ska gå tillväga om du vill utbilda dig till ett specifikt yrke.

– Tanken med Yrkesmässan är att ge ungdomar och vuxna ökad kunskap om yrken där stora jobbmöjligheter finns i framtiden. Samt att ge branscherna chans att presentera olika yrkeskategorier. Här får branscherna själva bestämma vad som ska visas upp, säger Thomas Strömberg, projektledare för Yrkesmässan.

Mässan är ett samarbete mellan länets kommuner och Region Örebro län.