Besöksrekord för Litteraturens Lördag – fler än 2 000 kom till biblioteket

Litteraturens lördag i Örebro satte nytt besöksrekord. Hela 2 118 besökare räknades in på Stadsbiblioteket den gångna lördagen. Antalet scener hade ökats till nio stycken, det fanns över 50 bokbord och 64 författare deltog med seminarier, samtal, i intervjuer eller med andra framträdanden.

Särskilda satsningar på barn och ungdom märktes och särskilt då att “Pennybridge Poetry” tilldelades ett särskilt pris när bokdagen avslutades. Det var arrangören, Samfundet Örebro Stads – och Länsbiblioteks vänners traditionsrika hedersomnämnande som tillföll Örebros unga poeter. Region Örebro län, stor bidragsgivare till arrangemanget,  delade också ut sina priser till de unga författare som deltagit i temat ”Rymd” i skrivartävlingen ”dig it!”, hälsar arrangören.