Ny kampanj: Kom till Örebro och koppla av från julstressen

I somras talades det mycket om Staycation, att semestra på hemmaplan. Nu lanserar Örebro som första destination i Sverige ett helt nytt uttryck: Slowcation. “Här blir en härligt avkopplande minisemester i Sveriges vackraste julstad en oas i en stressig vardag där besökarna i lugn och ro kan landa inför julens helger”, lockar arrangören Örebrokompaniet.


Syftet med kampanjen är att profilera Örebro som en nära get away-stad och skapa fler reseanledningar i en tid på året som tidigare inte varit en semesterperiod. Kampanjen utgår från begreppet slowcation, ett nytt ord som destinationen Örebro är först i Sverige med att använda. Slowcation är en sammanslagning av orden ”slow” och ”vacation” och en reaktion mot den senaste tidens trend med kortresor där syftet är att hinna med maximalt med upplevelser på minimal tid.

På en slowcation fokuserar man på ”varandet” istället för ”görandet”. Aktiviteterna handlar om att varva ner, må bra och uppleva med alla sinnen. Detta passar förstås extra bra inför jul, då december vanligtvis är en stressad månad med många ”måste-aktiviteter” och sociala sammanhang som många upplever tröttar ut snarare än laddar upp.

Bakom kampanjen står marknadsföringsbolaget Örebrokompaniet.

källa: Örebrokompaniet

,