“Rädda en stockholmare” vann silver i Magnet Awards

På onsdagen utsågs den uppmärksammade rekryteringskampanjen ”Rädda en stockholmare” till Sveriges näst bästa kampanj inom employer branding i den prestigefyllda tävlingen Magnet Awards.

– Vad kul! Tillsammans med våra partners visar vi omvärlden att Örebro ligger i framkant inom innovativ platsmarknadsföring, säger Christer Wilén, VD på Örebrokompaniet. 

Priset för årets bästa kommunikationsarbete inom employer branding i Sverige delades ut sent på onsdagskvällen på Fotografiska i Stockholm. Örebros bidrag ”Rädda en stockholmare” är ett samarbete via uppdragsgivaren Örebrokompaniet, Handelskammaren Mälardalen och Lebowski Reklambyrå. Den populära kampanjen har tidigare prisats på riksnivå, då under namnen ”Skaffa ett liv” och ”Byt liv”.

I årets kampanj uppmanas örebroarna att tipsa stockholmare som de längtar efter om lediga jobb, nytt boende och ett bättre liv i Örebro – med tydliga konkurrensfördelar i livspusslet mot ett mer hektiskt och på många vis dyrare liv i Stockholm.

– Att ta silver i en prestigefylld tävling inom bolagets kompetensområde är glädjande och framförallt ett kvitto på att Örebrokompaniet gör saker rätt. I och med silverplatsen är det totalt fjärde gången i år som Örebro genom Örebrokompaniet uppmärksammas i en nationell tävling inom branschområdet, säger Christer Wilén.

Handelskammaren Mälardalen engagerar sig i rekryteringskampanjen ”Rädda en stockholmare” eftersom bristen på efterfrågad kompetens är den allra viktigaste frågan för medlemsföretagen. Just nu och det är särskilt svårt att rekrytera nya medarbetare inom it-branschen i Örebro.

– Jag är jätteglad över att kampanjen fortsätter att få stor uppmärksamhet. Det gör att ännu fler får upp ögonen för både kampanjen och talangrekrytering som vi arbetar hårt med till Örebro, säger Anette Holm, projektledare på Handelskammaren Mälardalen och fortsätter:

– Jag har fått frågor om ”Rädda en stockholmare” från flera andra städer och regioner som vill veta hur vi tänker kring talangrekrytering, emplyer branding och platsmarknadsföring. Intresset är stort.

I den öppna klassen tävlade ”Rädda en stockholmare” mot bidrag från Försvarsmakten, Ramboll, Vinge Advokatbyrå och gruppens vinnare Sandvik.

källa: Örebrokompaniet