Svenska kyrkan ger fortsatt stöd till allsvenska KIF Örebro

När flick- och damfotbollsföreningen KIF Örebros ekonomi var som mest pressad hösten 2018 och klubben behövde Örebros stöd som mest, gick Svenska kyrkan in som partner. Detta innan det ens stod klart att KIF Örebro hade säkrat sin plats i OBOS Damallsvenskan för 2019.

Nu är det klart att samarbetet fortsätter även under 2020.

– Det var inget svårt beslut. Både KIF Örebro och Svenska kyrkan har kvinnors och flickors rättigheter i fokus och jobbar bra ihop sida vid sida, säger kyrkoherde Ewa Selin.

Svenska kyrkan arbetar med flickors och kvinnors rättigheter både lokalt och globalt, konstaterar hon.

– Vi och KIF Örebro har en gemensam grundsyn i att mycket återstå att göra och båda parter står tydligt upp för alla människors lika värde. KIF-spelare har på flera sätt engagerat sig i våra insamlingar till förmån för flickors rättigheter världen över – nu senast handlade det om vår stora insamling till Panzisjukhuset, där fredspristagaren Denis Mukwege räddar kvinnor och barn som utsatts för sexuellt krigsrelaterat våld. Slutsumman landade på drygt 125 000 kronor.

– Utan Svenska kyrkans insats hade vi kanske inte stått här idag och pratat om hur vi som klubb fortsatt ska kunna förbättra för Örebros fotbollstjejer, säger Björn Andersson, klubbchef i KIF Örebro. Som samarbetspartner är Svenska kyrkan klockren och precis den typ av samhällsförbättrande aktör som vi vill förknippas med. Ensam kan man göra något, men tillsammans kan vi göra mycket. Vi ser fram emot ytterligare ett roligt och bra år tillsammans med Svenska kyrkan.

KIF Örebro kommer även engagera sig i Julsångsmaraton i S:t Nicolai kyrka den 7 december.

källa: Svenska kyrkan, Örebro

,