Nu ska Markurells i Wadköping bli musikal – Kammarorkestern och Flack i samarbete

I år är det hundra år sedan författaren Hjalmar Bergman skrev den omtyckta historien om herr Markurell. Historien är tidlös och har genom åren spelats flitigt, det har gjorts film (1931) och populär tv-serie (1968). Nu är ambitionen att Markurell ska bli musikal. Det är Svenska Kammarorkestern med konstnärlige ledaren Gregor Zubicky och Peter Flack som står bakom produktionen.

Beryl Lunder, VD för Länsmusiken i Örebro med Svenska Kammarorkestern och Konserthuset berättar:

– Svenska Kammarorkestern älskar att vara först på bollen, och att tillsammans med Peter Flack få göra en musikal med så stark Örebroanknytning är en målchans vi bara inte kan missa. Nykomponerad musik och namnkunniga artister är förberedda inför produktionen och föreställningarna som planeras för trettonhelgen 2021. Peter Flack har dragit igång projektet ihop med Gregor Zubicky och tillsammans med Monica Forsberg skriver han libretto.

– Historien är världsklass. Det ska bli jättekul och spännande att hålla liv i ett stycke Örebrohistoria, uppmärksamma Hjalmar Bergman, vår vackra stad, och göra musikalen Markurell till en varm föreställning för hela familjen, säger Peter Flack.

arkivbild: Örebro-Kuriren/ Örebro läns museum digitalt museum