Centrum för hållbarhet invigs på måndag – jobbar för elväg mellan Örebro och Hallsberg

Den nya elvägen mellan Hallsberg och Örebro är ett exempel på vad forskare inom Center for Sustainable Business, CSB ska arbeta med. Centret invigs på måndag med allt från poddinspelningen ”Älska logistik” till utställning och presentationer.

–Planen är att sätta spaden i marken för den nya elvägen redan 2021 – men det finns många utmaningar, inte bara tekniska sådana, som ska lösas innan bilarna kan börja rulla, säger Frans Prenkert, forskningsledare vid Center for Sustainable Business och professor i företagsekonomi vid Örebro universitet. 

Det är helt olika branscher som ska arbeta tillsammans, från elleverantörer till biltillverkare, och det kräver nya affärsmodeller. Detta är ett område som CSB forskar om. 

Centret har fyra huvudområden: cirkulär ekonomi, företagsetik, hållbar logistik och hållbarhetskommunikation. På måndag finns forskare från alla områden på plats tillsammans med representanter från näringsliv och studenter. Rektor Johan Schnürer inviger centret och Frans Prenkert berättar om verksamheten. 

källa: Örebro universitet